BILLUND (DEN) – In en rondom Legoland Billund won Mirjam Weerd vandaag de Challenge Denmark. De Amersfoortse – vorige week nog vierde op het NK kwart in Amsterdam – zette de wedstrijd volledig naar haar hand. Ze kwam tussen de mannen zelfs als eerste uit het water. Weerd beheerste vervolgens ook de andere onderdelen en won met bijna een half uur voorsprong op de Deense Anne Jensen.

Het was drie jaar geleden dat de triatlete, die later dit jaar Nederland voor enige tijd inruilt voor de Antillen, een hele triathlon deed. Blessures en motivatieproblemen hielden haar in de tussenliggende jaren uit de grote competities. Vorige week bleek al dat ze hard gewerkt heeft aan het looponderdeel, in het verleden de zwakste schakel. In Denemarken was ze niet te stoppen en passant ook nog in een snelle eindtijd van 9.08. De Deen Chris Fischer won net als vorig jaar bij de mannen, toen nog voor Dirk Wijnalda. dit jaar was Thijs Koelen op een zevende plaats de snelste Nederlander.

UITSLAGEN 
TRIATHLON BILLUND (DEN)
(Ironman afstand)

MANNEN ------------------------------
 1 Chris Fischer     DEN 8.14.25
 2 Matthias Knossalla  GER 8.19.04
 3 Anders Christensen  DEN 8.29.25
 4 David Nasvik     SWE 8.33.30
 5 Lars Christian Vold  NOR 8.34.33
 
 7 Thijs Koelen        8.53.45

VROUWEN -----------------------------
 1 Mirjam Weerd        9.08.56
 2 Anne Jensen      DEN 9.34.44
 3 Frankie Sanjana    GBR 10.16.12
Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst