Op 24 juli komt Geert Schipper in actie tijdens het WK Paratriathlon in Rotterdam. Op het parcours in de Rotterdamse binnenstad geldt hij als kanshebber voor het podium. Zondag daalde Schipper abseilend de Euromast af.

Bij het WK Paratriathlon komt Schipper uit in de klasse PT1 (zwemmen/handbiken/wheelen) en is hij een serieuze kandidaat voor de medailles. Vorige maand eindigde hij als tweede op het EK in Lissabon. Na het WK in Rotterdam richt Schipper zich op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro, waar de paratriathlon dit jaar voor het eerst op het programma staat.
Zondag bewonderde Schipper het WK-parcours in het centrum van Rotterdam alvast van bovenaf. Van 100 meter hoogte daalde hij de Euromast af. Op initiatief van Stichting Sport is Leven en de Dennis van der Zeijden Foundation kon een groep sportievelingen met een fysieke beperking abseilen van het iconische Rotterdamse gebouw.

Geert SchipperSchipper is initiatiefnemer van de stichting ‘Sport is Leven’, dat als doel heeft om mensen met een fysieke beperking te laten zien wat de mogelijkheden zijn op het gebied van extreme sporten. Via zijn stichting wil Schipper sporters met een beperking de mogelijkheid geven om kennis te maken met uitdagende en extreme sporten.

Door middel van het organiseren van clinics en sportieve activiteiten, zoals wakeboarden, zitskiën en blow karten, maakt Sport is Leven sporten die vaak kostbaar zijn toegankelijk. “Ik vind het belangrijk om niet te kijken naar wat iemand niet kan, maar naar wat iemand wel kan”, aldus Schipper, die zelf behalve aan paratriathlon ook aan zitskiën, wakeboarden en andere snelle sporten doet.

“Het was prachtig om vanuit de lucht te kunnen zien waar we volgende maand strijden om de medailles”, zei Schipper zondag aan de voet van de Euromast. “Maar ik vind het vooral prachtig om te zien dat mensen die dachten dat ze iets niet konden, erachter komen dat ze het wel degelijk kunnen.”