De recent als toernooidirecteur aangestelde Erben Wennemars was begin juni in Rotterdam om het parcours van het WK te verkennen. Hij werd daarbij vergezeld door onder anderen Rob Barel (die Wennemars inhoudelijk bijstaat in diens rol) en Esther Vergeer. De voormalig roelstoeltennister heeft recent haar eerste ervaringen als paratriatlete opgedaan in de trianingsgroep van Jelmer van Waveren, nadat ze door bondscoach Bas de Bruin enthousiast was gemaakt over de sport. Vergeer schreef eerder die week in haar column in de Telegraaf al over het enthousiasme waarmee ze de nieuwe uitdaging aangaat.

De sportprominenten, samen met ambassadrice Saskia van den Ouden en diverse triatleten, werden bij hun verkenning gevolgd door de media over het WK-parcours. Een foto-impressie (foto’s: ITU Triathlon Championships Rotterdam).