DEN HAAG / KIJKDUIN – Met zondag nog de ICAN op het programma, warmde Edo van der Meer zich vandaag alvast goed op bij de Beach Challenge crosstriathlon. Op het lopen trok hij de wedstrijd naar zich toe. Bij de vrouwen was Silvia Brouwer als eerste terug.

Terwijl grote delen van Nederland weer last hadden van regen, bleef het kalm aan de Haagse kust. En zelfs zomers zonnig naarmate de wedstrijd vorderde. Voor de organisatie een welkome rustige editie, na extreme omstandigheden in de afgelopen paar jaar.

Van der Meer had een groot deel van de wedstrijd stevige competitie in de vorm van Glenn Wesseling, vorige week nog winnaar in de Vlaardingse crosstriathlon. Samen kwamen ze uit de kalme Noordzee, kort gevolgd door Erik Wolsing. Op de ronden door de Haagse ‘Puinduinen’ bleef het tweetal bijeen. Wolsing reed lek en was daarmee gezien, terwijl Van der Meer en Wesseling steeds verder uitliepen op de rest van het veld. Gezamenlijk doken ze terug op het strand de wissel in, maar eenmaal lopend trok Van der Meer de wedstrijd naar zich toe. Al in de eerste loopronde nam hij een mooie voorsprong, die hij daarna niet meer uit handen gaf. Thuisfavoriet Ferdinand Oldeman begon nog als derde aan het lopen, maar moest halverwege zijn meerdere erkennen in Christiaan Solleveld. Wel wist hij nog net met succes een aanstormende Michael Krijnen van zich af te houden.

Bij de vrouwen stond er geen maat op Silvia Brouwer. Bij het zwemmen kwam ze kort na Chantal Rüegg uit de Noordzee, om daarna de leiding te pakken en gestaag steeds verder uit te lopen. Terug in de wissel had ze drie minuten marge, maar op het looponderdeel kwam Marloes Koedam nog sterk terug en naderde Brouwer nog tot op één minuut. Rüegg liep vervolgens onbedreigd naar een derde plaats.

Op de korte afstand ging de winst naar Bobby van den Enden, die zijn eerste triathlon ooit meteen won. Hij leidde de wedstrijd vanaf de start, maar sloeg op het mountainbike-onderdeel zijn slag, waarna hij met een riante zeven minuten aan het lopen kon beginnen. Freek van den Wildenberg en Maarten Koekoek liepen op het slotonderdeel wel drie minuten op hem in, maar konden Van den Enden niet meer serieus bedreigen. Mathilda Slabbekoorn legde eveneens op het mountainbiken haar basis voor de overwinning.

UITSLAGEN 
CROSS TRIATHLON DEN HAAG
(1Z - 28MTB - 9L)

MANNEN ------------------------------
 1 Edo van der Meer     1:56:22	 
 2 Glenn Wesseling      1:57:13	 
 3 Christiaan Solleveld   2:00:46	 
 4 Ferdinand Oldeman     2:02:19	 
 5 Michael Krijnen      2:02:42	 
 6 Robert Mijwaart      2:04:49	 
 7 Paul Schermers      2:05:51	 
 8 Michel van Schie     2:08:38	 
 9 Kevin Gideonse      2:10:38	 
10 Jeffrey Monshouwer    2:10:52	
 
VROUWEN -----------------------------
 1 Silvia Brouwer      2:22:43	
 2 Marloes Koedam      2:23:52	
 3 Chantal Rüegg       2:28:39	
 4 Dagmar Krijnen      2:38:11	 
 5 Maike Van Sprang   GER 2:44:44
 6 Tamara Kruijsheer     2:45:29	 
 7 Sandra Kleijn       2:59:47	 
 8 Danielle van Zoest    3:01:48	
 9 Thea Segeren       3:02:47	
10 Sietske Tjalma      3:03:13	 

Over de auteur

Hans Geerts

Tri-Geek sinds 1987 | Hobbysporter pur sang | Haagse Bosschenaar / Bossche Hagenees (take your pick) | You know DHMO? | NTB/ITU Official | Triathlonweb > Triathlon226 > Triathlon-Sport > Transition

Gerelateerde berichten