ANTWERPEN (BEL) – Sofie Goos is zondag kort voor 12 uur neergestoken tijdens haar looptraining in een park in Antwerpen. Een man probeerde haar eerst ten val te brengen. Goos kon hem ontwijken maar vervolgens stak hij haar met een mes in de rug. De Belgische toptriatlete ging in eerste instantie achter de dader aan, maar die ontkwam. Later is de 26-jarige man alsnog opgepakt.

Goos heeft het nieuws zelf bekend gemaakt via haar Facebookpagina. Ze schrijft dat ze slachtoffer is geworden van zinloos geweld. “Tijdens mijn looptraining ben ik neergestoken door een onbekende man… Zonder aanleiding, reden of motief… Messteek in de onderrug en veel bloed verloren… “

De atlete moet zeker een week op de intensive care blijven van het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen. en mag zes weken niet sporten. Of Goos haar seizoen zal kunnen afwerken, is voorlopig onduidelijk. “Dat is te vroeg om te zeggen en van ondergeschikt belang”, aldus haar teammanager Bob De Wolf. “De focus ligt nu op haar genezingsproces en het team zal haar daar zo goed als mogelijk in bijstaan.”

Goos komt uit voor het Uplace Pro Triathlon Team van de voorzitter van de kersverse Belgische voetbalkampioen Club Brugge, Bart Verhaeghe. Vorig weekend werd ze nog zesde bij de Ironman 70.3 van Mallorca. “Waarom kunnen we mekaar in deze wereld niet met liefde overvallen ipv met geweld…”, schrijft ze op Facebook.

Bronnen:
NOS