ROTTERDAM – Erben Wennemars is aangesteld als toernooidirecteur van het WK Paratriathlon 2016 en het WK Triathlon 2017 in Rotterdam. Met het WK Paratriathlon 2016 en het WK Triathlon 2017 is Nederland gastheer van twee van de grootste triathlonwedstrijden ter wereld. Wennemars zal zich in zijn rol als toernooidirecteur vooral richten op de promotie van de WK’s en de triathlon in het algemeen. Hij gaat zijn rol als toernooidirecteur samen invullen met Rob Barel. De voormalig wereldkampioen triathlon is verantwoordelijk voor technische zaken.

Wennemars: “Ik vind het een grote eer om aan de slag te mogen gaan als toernooidirecteur van deze twee prachtige triathlonevenementen. De Olympische triathlon is een fantastische en steeds populairder wordende discipline. Het WK Paratriathlon in 2016 en het WK Triathlon in 2017 gaan de sport een enorme boost geven. Ik kijk ernaar uit om de Olympische triathlon en beide WK’s in het bijzonder bij nog meer mensen bekend te maken.”

“Juist de toegankelijkheid van de triathlon spreekt mij aan”, zegt Wennemars. “Daarom heb ik niet lang hoeven twijfelen toen ik voor deze rol werd gevraagd. Ik vind het belangrijk om mensen bewust te maken van het belang van bewegen en een gezonde levensstijl. Ik hoop dat we heel veel mensen die al aan zwemmen, wielrennen of hardlopen doen, enthousiast kunnen maken om ook eens een triathlon te proberen. Of het nu de Olympische afstand is of de sprintafstand, de triathlon biedt voor iedereen een passende uitdaging.”

Rotterdam maakt zich op voor twee van de grootste triathlonevenementen van de wereld. Op 23 en 24 juli vinden de ITU Triathlon Championships Rotterdam 2016 plaats. Tijdens dit evenement worden het WK Paratriathlon, de European Sprint Cup en wedstrijden voor Age Groups gecombineerd. Volgend jaar wordt op hetzelfde parcours in de Rotterdamse binnenstad de ITU World Triathlon Grand Final Rotterdam 2017 georganiseerd.

Bronnen:
– Paul Steens
Triathlon Championships 2016 Rotterdam