DEN HAAG – De eerste Haagse Sportprijs voor gehandicapten is vanmiddag in Den Haag uitgereikt aan Wouter Duinisveld. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van wethouder Rabin Baldewsingh.

In 2006 verwoestte een virus zijn hart, waarna Duinisveld kreeg te horen dat hij zonder hart niet verder kon leven. Later kreeg hij een donorhart en pakte hij de triathlonsport weer terug op. In 2014 was hij de eerste finisher met een donorhart in een hele Ironman, in Frankfurt. Vorig jaar finishte hij ook in Maastricht.

De prijs is een initiatief van de Haagse sportfotograaf Hans Willink. Hij kon niet uitstaan dat er nog geen categorie voor gehandicapte sporters was bij de Haagse sportprijs. Doordat Duinisveld de eerste sporter is die de prijs heeft gewonnen, wordt de prijs nu verder naar hem vernoemd

Bronnen / Links:
Omroep West