HILVERSUM – De 24e editie van de TVH Run Bike Run in Hilversum is vandaag gewonnen door Marco van der Stel en Jony Heerink. Naast de klassieke individuele serie, die gewonnen werd door Raimond van der Boom en Carla van Rooijen in de individuele serie, had Triathlonvereniging Hilversum dit jaar de eer de openingswedstrijd voor de nieuwe Run Bike Run Series te organiseren. In deze serie stond met de nationale top de sterkste atleten aan de start. Marco van der Stel was de snelste man en verbrak het bestaande paroursrecord van Jorik van Egdom met 23 seconden. Bij de vrouwen was Jony Heerink de snelste.

Squadra leek op weg naar de zege in het teamklassement, met naast Van der Stel en Tim van Hemel ook Devi Wolthuizen voorin. Wolthuizen reed lek, en liep vervolgens tegen een diskwalificatie aan voor het aannemen van een ander wiel.
Het teamklassement van de eerste manche in de Run Bike Run Series werd daarmee gewonnen door Hellas 1 (Jony Heerink, May Kerstens, Peter Res en Ann Schoot Uiterkamp), voor Keep on Running – Hammer (met Armand van der Smissen, Marina van Dijk, Tjemme Stennega en Alexander Picard). TC Twente 1 (met in de gelederen Bert van Veen, Lesley Smit, Niels te Pas en Pim de Kok) werd derde.

UITSLAGEN 
RUN BIKE RUN HILVERSUM
(5,5L - 20F - 3L)

MANNEN ------------------------------
 1 Marco van der Stel     54.29
 2 Maikel Zuijderhoudt     55.46
 3 Alexander Picard      55.54
 4 Tim van Hemel        56.01
 5 Thijs Wiggers        56.05
 6 Coen de Wit         56.20

VROUWEN -----------------------------
 1 Jony Heerink       1.02.51
 2 Lesley Smit        1.03.34
 3 Marina van Dijk      1.03.46
Bronnen / Links:
– Thomas Obst
– Michelle Tielman
TVH Run-Bike-Run Hilversum