ARUBA – Gisteren maakte de Challenge Family een nieuwe toevoeging aan de kalender bekend. De nieuwste loot aan de Challenge stam is in Nederland. Of correcter omschreven: op het grondgebied van het Koninkrijk der Nederlanden. Aruba om precies te zijn. Dus niet even een wedstrijdje voor even tussendoor maar wel eentje om naar uit te kijken: paradijslijke stranden, kristalheldere wateren en een zacht Caribisch klimaat. Maar de wedstrijd op het ‘Happy Island’ prijst zichzelf ook aan met een snel, gevarieerd en kwalitatief hoogstaand parcours.

Het zwemonderdeel is in de Caribische zee, ter hoogte van het beroemde Palm Beach. Het fietsen telt vier ronden langs de kustlijn in de richting van de vuurtoren van Aruba. Het looopparcours voert over drie ronden langs het strand en de boulevard. Finish is op de boulevard bij het Hyatt Regency Resort. Naast de halve wordt er ook een sprint georganiseerd, en rondom de wedstrijden is een gevarieerd programma met allerlei activiteiten, waaronder een beach party.

De Half Challenge van Aruba vindt plaats op 23 oktober. Een mooie doelstelling voor de Herfstvakantie?

[Update 29-jan] Challenge blijft uitbreiden. Naast Aruba maakte de Challenge Family vandaag nog een tweede toevoeging aan de kalender van 2016 bekend: Challenge Iceland. Op 23 juni vindt daar de noordelijkste van alle halve triathlons plaats. Het zwemmen vindt plaats in een gletsjermeer zo’n 50 kilometer ten noorden van de hoofdstad Reykjavik, het fietsonderdeel is één grote ronde van 90 kilometer over geleidelijke heuvels met enkele korte klimmetjes; zo ook het lopen. De wedstrijd wordt voor de vierde keer in successie georganiseerd, waarvan dus dit jaar voor het eerst onder het Challenge label.