BALLARAT (AUS) – Een week na haar zwaarbevochten derde plaats in de Ironman Western Australia stond Yvonne van Vlerken aan de start bij de Ironman 70.3 van Ballarat. Een wedstrijd die ze met een fraaie tweede plaats afsloot, achter Annabel Luxford. Van Vlerkens partner Per Bittner eindigde eveneens op plaats twee achter winnaar Matthew Pellow.

Luxford was een maatje te groot voor Van Vlerken en leidde de wedstrijd vanaf de start. Van Vlerken zette, nadat ze vorige week in de Ironman van Busselton nog kampte met de naweeën van een voedselvergiftiging, een solide prestatie neer met zelfs de snelste fietstijd.

Luxford behield echter haar na het zwemmen opgebouwde marge, en kon met de tweede looptijd van de dag de wedstrijd afsluiten. Achter Van Vlerken liep Kate Pedley hard in en maakte op de halve marathon ruim vijf minuten goed op Van Vlerken, maar kon haar niet meer bedreigen.

Bij de mannen nam na het zwemmen Luke Bell ruim de leiding, totdat hij met materiaalpech te kampen kreeg en ver terugviel. Pellow pakte daarna de kop over en stond deze niet meer af.

Van Vlerken sloeg dit jaar in oktober de titelstrijd op Hawaii over en startte in de Ironman van Barcelona, die ze winnend afsloot. De afgelopen weken was ze succesvol actief in Australië (Mandurah, Shepparton, Busselton en Ballarat), met vier podiumplaatsen tot gevolg. Met haar trip down under en vier podiumplaatsen in evenzoveel wedstrijden heeft Van Vlerken zich inmiddels verzekerd van een startbewijs voor Kona 2016.

UITSLAGEN 
IRONMAN 70.3 BALLARAT (AUS)


MANNEN ------------------------------
 1 Matthew Pellow    AUS 3:51:21
 2 Per Bittner      GER 3:55:16
 3 Nicholas Baldwin   SEY 3:56:13
 4 Brad Wauer      AUS 3:57:25 
 5 Casey Munro      AUS 3:58:19

VROUWEN -----------------------------
 1 Annabel Luxford    AUS 4:10:46
 2 Yvonne Van Vlerken     4:15:15
 3 Kate Pedley      AUS 4:18:12
 4 Beth Gerdes      USA 4:20:31 
 5 Jessica Mitchell   AUS 4:27:57
Bronnen:
Ironman