DORDRECHT – Ruim 150 deelnemers stonden vandaag in de Sportboulevard van Dordrecht aan de start van de eerste Giathlon, Nederlands grootste indoortriathlon, die gehouden werd ten behoeve van de Nederlandse gehandicaptensport. Mede om deze reden stonden niet alleen enkele prominente ex-sporters als Carl Verheijen en Arnold Vanderleijde aan de start, maar ook een delegatie van het Nederlandse paratriathlonteam. De dagzege ging aan het eind naar Marco Muller, die over 10 minuten zwemmen, 30 minuten fietsen en 20 minuten lopen het meeste aantal meters aflegde. Hij bleef Giathlon-ambassadeur Rob Musters een paar honderd meter. Bij de vrouwen ging de winst naar Sandra Wassink voor Marijke Zeekant. Maar niet minder belangrijk: alle deelnemende atleten brachten een bedrag van ruim 40.000 euro bijeen voor de gehandicaptensport.

Paratriatlete Saskia van den Ouden kon vanwege een buikgriepinfectie slechts beperkt meedoen en beperkte haar optreden tot alleen het lopen. De strijd tussen Jetze Plat en Geert Schipper kwam voortijdig tot een eind, toen al vroeg tijdens het slotonderdeel bleek dat de rolstoel van Schipper aanliep en hij de strijd moest staken. Plat stond tussen de valide sporters zijn mannetje en werd overall vierde, nog voor paratriathlon-bondscoach Bas de Bruin.

Ook directeur van het Fonds Gehandicaptensport, Nike Boor, deed zelf mee aan zijn eigen Giathlon en keek met tevredenheid terug. “Als we volgend jaar meer deelnemers halen, dan kunnen we hopelijk ook de ijshal erbij pakken en de deelnemers over de afgedekte 250-meter rondbaan laten lopen.” En laten we hopen dat dat ook zover komt, want dit evenement verdient het zeker.

 

 

UITSLAGEN 
INDOORTRIATHLON DORDRECHT
(10min Z - 30min F - 20min L)

MANNEN ------------------------------
 1 Marco Muller      42.550 ptn
 2 Rob Musters      41.120
 3 Mark Muller      40.980
 4 Jetze Plat       38.700
 5 Bas de Bruin      36.875

VROUWEN -----------------------------
 1 Sandra Wassink     38.070 ptn
 2 Marijke Zeekant    35.350
 3 Isabel van der Boor  32.720
 4 Jetske Fiering     31.185
 5 Charissa van Oostveen 30.460
Bronnen:
Giathlon