Bas Diederen en Martijn Keijsers zijn in Kailua-Kona op Hawaii voor het WK Ironman. Bas mikt als professioneel atleet op een topklassering, terwijl Martijn debuteert als agegrouper en vooral op Hawaii is om rond te kijken en te genieten. Twee Limburgers van dezelfde leeftijd, maar met een totaal ander perspectief en benieuwd naar elkaars ervaringen. Lees mee, want ze vragen elkaar een week lang het hemd van het lijf.

Bas: na de finish

Bas Diederen - Lopen Kona 2015 - foto Ingo Kutsche for Team4TalentAloha Martijn,

Eerlijk gezegd heb nog helemaal geen zin om deze brief te schrijven. Ik baal nog steeds van mijn DNF. Maar ik doe het toch om je te feliciteren met je mooie resultaat. Mooi debuut. Op naar je volgende finish op Hawaii over 11 jaar!

Zelf ging ik vol vertrouwen naar Hawaii. Maar de trainingen hier begonnen erg wisselend. Ik liep in de eerste week op Hawaii niet zo hard als thuis tijdens mijn trainingen. En ook het fietsen ging zwaarder. Mijn tweede looptraining ging helemaal niet. En de laatste lange fietstraining op Hawaii gaf mij ook geen vertrouwen. Maar daarna ging het steeds beter, dus kreeg ik weer vertrouwen in een goede race. Maar helaas voelde het vanaf de start niet lekker. Geen kracht tijdens het zwemmen, geen power op de fiets en tijdens het lopen stroomde alle kracht die ik nog had volledig weg uit mijn lijf. Tot ik geen stap meer kon zetten en op moest geven.

Een finish op Hawaii is niet vanzelfsprekend. Dus je mag erg trots zijn op wat jij bereikt hebt.Komende weken houd ik even lekker vakantie. Daarna pak ik de draad weer op en bekijk ik welke doelen ik volgend jaar ga nastreven.

Ik vond het leuk om jouw ervaringen te lezen. We komen elkaar vast nog vaak tegen. Tot dan!

Groeten, Bas