Bas Diederen en Martijn Keijsers zijn in Kailua-Kona op Hawaii voor het WK Ironman. Bas mikt als professioneel atleet op een topklassering, terwijl Martijn debuteert als agegrouper en vooral op Hawaii is om rond te kijken en te genieten. Twee Limburgers van dezelfde leeftijd, maar met een totaal ander perspectief en benieuwd naar elkaars ervaringen. Lees mee, want ze vragen elkaar een week lang het hemd van het lijf.

Bas: laatste avond

Aloha Martijn,

Dit keer een korte reactie. Ik heb tijd genoeg in deze laatste dagen voor de race. Ik train heel weinig en verder ben ik aan het uitrusten. Maar daarbij probeer ik ook alle andere activiteiten tot het minimum te beperken.
Martijn Dekker is met mij meegevlogen naar Hawaii. Hij is er dus ook al zo’n anderhalve week. We hebben de afgelopen week samen getraind zoals we dat ook vaak in Nederland doen. Gisteren is onze manager André Kwakernaat gearriveerd. Mark Oude Bennink en mijn vrouw zijn er inmiddels ook. Met Mark bespreek ik altijd mijn wedstrijdplan en hij is een vertrouwde coach tijdens mijn races. Sander Daams is er ook. Hij werkt als chiropractor voor de organisatie, maar hij heeft mijn spieren ook soepel gehouden Erg prettig om hier op Hawaii dezelfde mensen om mij heen te hebben als thuis. Natuurlijk gaan zij ook jou aanmoedigen. Ik weet zeker dat ze gaan roepen en schreeuwen naar alle bekenden die ze zien. Ook naar atleten die ze niet kennen trouwens.

De briefing voor de Pro’s is verplicht. Maar geen persconferentie voor mij. Dat vind ik ook helemaal niet erg. Als topper hoort dat er soms bij, maar het leidt ook af. Op de briefing werd nogmaals benadrukt dat de stayerafstand van de Pro’s 12 meter is. Dat is dus 2 meter meer afstand dan bij de age-groupers.

Succes Martijn! En probeer vooral ook te genieten van deze mooiste triathlon van de wereld!