Tweemaal brons voor Nederland op WK Paratriathlon

CHICAGO (USA) – Het WK voor de paratriatleten is voor de Nederlanders deels op een deceptie uitgelopen. In plaats van tweemaal goud werd het tweemaal brons. Saskia van den Ouden werd kort voor het WK geherclassificeerd in de (niet-paralympische) categorie PT3 in plaats van de categorie waarin ze tot dan toe uitkwam (PT2), en eindigde daar op een bronzen positie. In de categorie PT2 zou haar tijd goed zijn geweest voor goud. En bij de PT1-atleten eindigde Jetze Plat eveneens op brons, na twee lekke banden.

Plat leek op weg naar goud na een sterk zwemonderdeel, maar twee lekke banden wierpen hem terug. Het eerste wiel kon hij nog verwisselen, maar na 14 kilometer reed hij opnieuw lek zodat hij op zijn velg de laatste zes kilometer moest afleggen. Hierdoor kwam de Australiër Bill Chaffey aan de leiding, en tijdens het lopen zag Plat ook nog de Amerikaan Krige Schabort voorbij komen. De teleurstelling aan de meet was groot bij Plat. Geert Schipper pakte tot zijn eigen vreugde in zijn categorie een vierde plaats.

Sjaak van den Bert werd elfde in de PT4 categorie. Joleen Hakker pakten net als Schipper de vierde plaats bij de PT4 atleten, dankzij een sterk looponderdeel waarin zij Melissa Reid nog wist in te rekenen.