Stein Posthuma en Joyce Vrijenhoek eerste winnaars Run Bike Run Amsterdam

Joyce Vrijenhoek - RBR Amsterdam 2015 (foto Henry Dullink)AMSTERDAM – Ook de duathlonsport zit in de lift. Bij de eerste editie van de Run Bike Run Amsterdam, zaterdag op IJburg, kregen de atleten een prachtig parcours voorgeschoteld in de natuur maar eigenlijk midden in de stad.

De mannenrace werd vanaf het begin gedomineerd door Stein Posthuma. De atleet die traint bij het RTC in Tilburg is internationaal de aansluiting aan het maken. Volgende week start hij bij het open Belgisch kampioenschap in Kortrijk. “Best of the rest” was RTC’er Alexander Picard die tijdens het fietsen afstand nam van zijn concurrenten. Picard blijft aan de leiding van het circuit maar ziet Posthuma wel dichterbij komen. Gerben Schreurs won de strijd om de 3e plaats voor Caimin Stevens en Joep Staps.

Bij de dames nam Kim Fairley het initiatief tijdens de eerste run, op korte afstand gevolgd door Joyce Vrijenhoek, Talisa van der Fluit, Marina van Dijk en Mirte Leroup. Van der Fluit nam afstand tijdens het fietsen van Vrijenhoek en van Dijk, maar moest in het slotonderdeel het hoofd buigen voor de Utrechtse. Van Dijk blijft leidster in het klassement en lijkt de overwinning nauwelijks meer te kunnen ontgaan.

Speciaal was het format in IJburg waarin triatleten en duatleten tegelijkertijd starten en hierdoor tegelijkertijd het fietsen en lopen afwerkten. Vandaar dat de atleten ditmaal starten met de kortste loopafstand. Deze “battle” werd voor de eerste maal gehouden in Nederland, en werd gewonnen door duatleten Posthuma en Vrijenhoek. De snelste triatleten waren Bobby Oag en Willemijn Knot.

UITSLAGEN 
DUATHLON AMSTERDAM
(3L - 20F - 5L)

MANNEN ------------------------------
 1 Stein Posthuma        55.33
 2 Alexander Picard       56.35
 3 Gerben Schreurs       57.01
 4 Caimin Stevens        57.07
 5 Joep Staps          57.17

VROUWEN -----------------------------
 1 Joyce Vrijenhoek      1.05.14
 2 Talisa van der Fluit    1.05.52
 3 Marina van Dijk      1.06.26
 4 Mirte Leroup        1.09.17
 5 Roos Staps         1.14.32
UITSLAGEN 
TRIATHLON AMSTERDAM
(Sprint afstand)

MANNEN ------------------------------
 1 Bobby Oag      GBR   57.22
 2 Melvin Welsink       1.04.26
 3 Jeffrey Monshouwer     1.05.21

VROUWEN -----------------------------
 1 Willemijn Knot       1.11.07
 2 Dora Revesz        1.17.48
 3 Marieke Monsma       1.18.44
Bronnen:
– Armand van der Smissen
Amsterdamse Triathlons