Ramon Vleerlaag en Dagmar Krijnen winnen eerste Akerslootse Crosstriathlon

Ramon Vleerlaag - Akersloot 2015AKERSLOOT – De eerste editie van de crosstriathlon van Akersloot leverde twee ‘wire to wire’ overwinningen op voor Ramon Vleerlaag en Dagmar Krijnen. Beide waren zaterdag een maatje (of meer) groter dan de rest.
Vleerlaag kwam met een kleine voorsprong op Dennis Rijnbeek en Michael Krijnen uit het woelige Alkmaardermeer, maar wist op de mountainbike de marge op deze twee tegenstrevers uit te breiden tot een volle minuut. Daarachter schoof Joost Christiaans op het mountainbike-onderdeel – dat om het dorp heen leidde door weilanden, het vaste mountainbikeparcours en zelfs dwars door een veestal – op naar de vierde plaats. De man uit Renkum wisselde op bijna 50 seconden na Krijnen en Rijnbeek, maar wist die achterstand op het slotonderdeel weg te werken. Bij het ingaan van de derde en laatste ronde had hij Krijnen al bijna te pakken en werd duidelijk dat de tweede plaats hem eigenlijk niet meer kon ontglippen.

Bij de vrouwen lag Dagmar Krijnen al na het zwemmen op een riante voorsprong, die ze op de mountainbike nog verder uitbreidde naar ruim vijf minuten. Yvonne Poel pakte de tweede plaats, voor Denise Admiraal.

De wedstrijd vond plaats onder grauwe en fors winderige omstandigheden die de race ondanks de korte afstanden en het vlakke parcours toch van wat extra zwaarte voorzagen.

UITSLAGEN 
CROSSTRIATHLON AKERSLOOT
(0,5Z - 15MTB - 5L)

MANNEN -----------------------------
 1 Ramon Vleerlaag    1:07:00
 2 Joost Christiaans   1:08:14
 3 Michael Krijnen    1:08:23 M40
 4 Dennis Rijnbeek    1:10:13 M40
 5 Remko van Hove    1:10:25

VROUWEN -----------------------------
 1 Dagmar Krijnen    1:20:00
 2 Yvonne Poel      1:25:48
 3 Denise Admiraal    1:26:42
 4 Cindy Wiersema    1:29:50
 5 Daphne Admiraal    1:30:24