Dirk Wijnalda tweede in Challenge Denemarken

Challenge DenmarkBILLUND (DEN) – De eerste Challenge in en rondom Legoland Billund is vandaag gewonnen door de Deen Chris Fischer. De triatleet uit Viborg, die vorig jaar verrassend brons haalde op het EK in Almere, bleef Dirk Wijnalda en landgenoot Anders Christensen voor. Detail is dat Wijnalda in de strijd om het zilver vorig jaar in Almere Fischer de baas bleef. Bij de vrouwen was Geke Venema op plaats 10 de beste Nederlander achter winnares Beate Goertz.

Voor Wijnalda was het alweer zijn negende podiumplaats op een hele triathlon. Hij won vier heles: twee keer Almere, de Schloss-triathlon van Moritzburg en de Amerikaanse race de Great Floridian. Als vijftiende kwam de Bunniker uit het water. Gestaag schoof hij tien plaatsen op bij het fietsen. Daar was Fischer als vier minuten weg van de Fransman Bastie. Als vanouds ging de geboren Fries weergaloos snel op de marathon, waardoor hij op een tweede plaats uitkwam. Twee jaar terug eindigde Wijnalda ook al eens tweede in een zware Scandinavische triathlon: de Norseman.

Ook Thijs Koelen (elfde) en de jonge triatleet Ricardo Scholten (zeventiende) eindigden in de top-twintig.

Op de halve afstand ging de winst naar Dirk Bockel en Michelle Vesterby.

UITSLAGEN 
TRIATHLON BILLUND (DEN)
(Ironman afstand)

MANNEN -----------------------------
 1 Chris Fischer     DEN 8.23.29
 2 Dirk Wijnalda       8.31.08
 3 Anders Christensen  DEN 8.37.04
 4 Sergio Marques    POR 8.38.58
 5 Peter Seidel     GER 8.39.30
 6 Christophe Bastie   FRA 8.42.10
 7 Petr Vabrousek    CZE 8.44.23
 
11 Thijs Koelen        8.51.53

VROUWEN -----------------------------
 1 Beate Goertz     GER 9.22.28
 2 Carolin Lehrieder   GER 9.23.29
 3 Jessie Donavan    USA 9.33.28
 
10 Geke Venema        10.42.03
Bronnen:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Challenge Denmark