Challenge voegt Venetië toe aan wedstrijdprogramma 2016

Challenge VeniceVENETIË (ITA) – Volgend jaar komt er een mooie triathlon bij op de wedstrijdkalender. Op 5 juni 2016 zal namelijk Venetië worden toegevoegd aan de serie van Challenge triathlons. De wedstrijd zal gaan over de volledige afstand.

De Noord-Italiaanse lagunestad zal een pittoresk decor vormen voor een bijzondere triathlon. Centrale locatie is het Parco San Giuliano, vlak tegen de centrale toegangsweg naar de wereldberoemde stad. Het zwemmen start met twee zwemronden in de lagune recht tegenover Venetië. Het fietsen kent na een aanloopstuk drie vlaakke ronden door de ‘Tuin van Venetië’. Langs het parcours worden meerdere ‘hotspots’ voor toeschouwers ingericht die per pendelbus bereikbaar zullen zijn. Het lopen vindt geheel plaats in Parco San Giuliano en zal vier ronden tellen.

In het eerste jaar zullen er 1000 startplaatsen zijn, waarvan men verwacht dat deze ook zeer snel vergeven zullen zijn. Inschrijven kan vanaf 13 juli; pre-registratie kan al vanaf nu tot 7 juli. Het vroege-vogels inschrijftarief bedraagt 375 euro.

Bronnen:
Challenge Venice