WTC schrapt Ironman Hawaii loterij

Ironman Kona Lottery thumbTARPON SPRINGS (USA) – De WTC, de eigenaren van het Ironman label, hebben gisteren bekend gemaakt dat ze het Kona Lottery Program hebben geschrapt vanwege een conflict met het Amerikaanse ministerie van Justitie. De Amerikaanse overheid achtte de Ironman loterij een overtreding op de bestaande gokwetten in Amerika. Ironman is van mening van niet, maar is onder druk nu toch overstag gegaan.

In een schikking heeft de WTC nu bijna drie miljoen dollar aan loterij-opbrengsten van de afgelopen drie jaar aan de Department of Justice betaald. Ondanks dat Ironman de beslissing van het DoJ bestrijdt en van mening is dat ze de jurisprudentie aan hun kant hebben, hebben ze gekozen in te gaan op de schikking in plaats van de zaak met alle risico´s (en kosten) van dien uit te vechten via de rechter. “You can’t fight City Hall”, aldus Ironman CEO Andrew Messick. Men kijkt nog naar mogelijkheden om het loterijprogramma op een andere manier te laten voortbestaan, al zal de kans daarop (gelet op de inhoud van de schikkingsovereenkomst tussen WTC en de overheid) vrij klein zijn.

De Ironman Kona Lottery bracht de WTC jaarlijks circa 900.000 aan inkomsten, waar zij dus 100 slots tegenover stelde. De schikking is vastgesteld op grofweg de hoogte van de inkomsten van drie jaar en bevat verder geen boetebedragen. Saillant detail in het hele verhaal is dat een van de sleutelfiguren in de onderhandelingen tusssen de Amerikaanse overheid en WTC/Ironman was de assistant district attorney (Jimmy Muench) acht keer is gefinished in de Ironman Florida.

Bronnen:
Slowtwitch