Rachel Klamer mag Nederlandse eer hooghouden in Kaapstad

Rachel Klamer - Holten 2012KAAPSTAD (RSA) – Een prima einde van de trip door Oceanië betekent voor Marco van der Stel en Maaike Caelers tijd voor een trainingsblok in Nederland. Rachel Klamer is de enige Nederlandse deelnemer aan de vierde ronde van de World Triathlon Series in Kaapstad. Van der Stel en Caelers bereiden zich voor op ronde vijf in Yokohama. Klamer staat momenteel veertiende in de WK-stand.

Met haar zesde plaats tijdens de afgelopen WTS-race in Gold Coast, liet Klamer zien dat ze haar vormpeil van vorig jaar zomer weer nadert, toen ze zegevierde in een World Cup race. Na een degelijke twintigste plek in de openingswedstrijd in Abu Dhabi, liep het mis in Auckland, waar ze uitviel na pech op de fiets. In Australië kon de Overijsselse orde op zaken stellen met een fraaie zesde plek. Klamer klom daarmee naar rang veertien in de WK-stand en kan met een goed resultaat in Zuid-Afrika dit weekend de top tien binnenkomen. Klamer start zaterdag om 15 uur, op de olympische afstand.

De wedstrijden in Kaapstad zien oude bekenden terug in actie. Terwijl WK-leidster Gwen Jorgensen rust neemt, komt Olympisch kampioene Nicola Spirig uit Zwitserland voor het eerst dit seizoen in actie in de WTS. Ook oud-wereldkampioene Helen Jenkins is van de partij. De Britse was ruim een half jaar geblesseerd, maar pas nadat ze vorig jaar tweede werd in Kaapstad. Bij de mannen komt Alistair Brownlee voor het eerst dit jaar in competitie uit. De winnaar van Olympisch goud in 2012 begon eveneens geblesseerd aan het seizoen. Zijn jongere broer Jonathan Brownlee voert na drie races de WK-stand aan.