2e en 3eDivisie Triathlon gaan van start in Arnhem

divisiesARNHEM – Zondag wordt het startsein gegeven voor de vierde jaargang van de teamcompetities triathlon. Nieuw dit jaar is de 3eDivisie, die in Arnhem haar ouverture beleeft. Atleten uit de competitiepoule Zuid komen daar in actie op de teamtriathlon. Ook de Schuiteman 2eDivisie is zondag te gast in Arnhem.

De teamtriathlon van Arnhem is pas toe aan haar tweede editie, maar toch komen zondag bijna 700 atleten in actie in de Gelderse hoofdstad. Het openluchtbad Klarenbeek vormt daarbij het kloppend hart van de wedstrijd. Het concept bestaat uit een wedstrijd voor teams van vier atleten, die gezamenlijk 475 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. De tijd van de derde atleet bepaalt het finishresultaat. Samenwerken is toegestaan, waardoor teamtactiek een grote rol speelt.

In de 3eDivisie triathlon komen in totaal 59 verenigingen in actie, die zijn onderverdeeld in Zuid en Noord. De competitie voor de 3eDivisie Zuid begint in Arnhem, terwijl de atleten in Noord op 17 mei voor het eerst in actie komen in Enschede. Noord gaat daarna verder in Groningen, Didam en Enschede. Zuid komt in actie in Weert, Oss, en Spijkenisse. Eind september is in Amsterdam de competitiefinale, waarna bekend is welke teams uit Noord en Zuid promoveren naar de 2eDivisie.

Voor de 2eDivisie is Arnhem de openingswedstrijd voor zowel Noord als Zuid. In totaal gaat het hier om 38 mannenteams en 32 vrouwenteams. Na Arnhem strijden de teams uit de 2eDivisie Zuid in Weert en Amsterdam tegen elkaar, de 2eDivisie Noord doet dat in Nijeveen en Stiens. Na een gezamenlijke wedstrijd in Utrecht zullen dan in het finaleweekend van 5 en 6 september in Apeldoorn en Enschede de teams strijden om de eindoverwinning, en proberen daarmee promotie naar de 1eDivisie af te dwingen.

Bronnen:
– Martijn Keijsers, Hans Bennis
Schuiteman 2eDivisie Triathlon
3eDivisie Triathlon