Superjubileum Wim van den Broek en Ruud de Haan

Peppie en KokkieWim van den Broek en Ruud de Haan zijn respectievelijk al 29 en 26 jaar actief als triathlonspeaker in binnen- en buitenland. De een is als speaker in de triathlonsport gerold door het organiseren van een wedstrijd in Oud Gastel. Iemand moest immers die microfoon vasthouden. De ander werd besmet door het triathlonvirus door zijn broer, zelf actief geweest als recreatief atleet en door wielerspeaker Mels de Kieviet aan de micro geplaatst in de triathlon van Spijkenisse. Nog 100 dagen en dan bereiken zij gezamenlijk de mijlpaal van 2×1000 maal triathlon.

Als vaste waarde in de triathlonwereld zijn “Peppie en Kokkie” (een eretitel welke door het Olympische Triathlon Team Sydney de wereld is ingeholpen) zijn deze twee stemmen niet meer weg te denken uit de triathlonwereld. Kortstondig leek de samenwerking tussen beiden tot een abrupt eind te komen, toen de Haan zijn afscheid aankondigde om de zaak van zijn beste vriend op te pakken, toen die bleek terminaal ziek te zijn. In die periode werden beide speakers gehuldigd als Lid van Verdienste van de NTB. De ‘scheiding’ was slechts van korte duur; na een half jaar off-season, kwam de Haan terug op zijn beslissing te stoppen als speaker.

Vanaf dat moment zijn beide speakers weer een koppel bij de grote wedstrijden en draaien ze daarnaast hun eigen seizoen. Tal van ranglijsten van triatleten en wedstrijden worden al sinds jaren door beide speakers bijgehouden, echter hun eigen ranglijstjes hadden ze al jaren verwaarloosd. Tot een moment, niet zo lang geleden. Op een voor hen gekende melige chat-avond werden hun eigen optredens in de afgelopen jaren eens naast elkaar gelegd. Het leek een avond als een ander te worden, tot oude lijstjes eens bekeken werden en er serieus geteld werd. De uitkomst bleek verbluffend en te toevallig: tijdens de triathlon van Oud Gastel zullen beide heren hun duizendste wedstrijd als triathlonspeaker gaan doen. Toeval bestaat niet….