Maud Goldsteyn derde bij XTERRA Malta

Maud GolsteynMELLIEHA (MAL) – Maud Goldsteyn is derde geworden op de eerste Europese XTERRA-triathlon van het seizoen. De verrassende Fransman Nicolas Fernandez en de Hongaarse Brigitte Póor trokken de winst naar zich toe. Het was voor het eerst dat op Malta deze race gehouden werd. De start verliep rommelig door problemen op het water bij het uitzetten van het parcours. Met enige vertraging begon de wedstrijd. Bij de vrouwen haalde Póor een kop-staartzege. Maud Goldsteyn had met collega triatlete Kathrin Müller nog maar net de zware Cape Epic in Zuid-Afrika achter de rug. In deze zevendaagse etappewedstrijd eindigde het duo op een elfde plaats. Nu kwam ze in het water van de Middellandse Zee nog te kort, maar fietste en liep ze vervolgens hard genoeg voor een podiumplaats. Partner Lars van der Eerden werd bij de mannen 21e.

UITSLAGEN 
CROSSTRIATHLON MELLIEHA (MAL)
(1Z - 30MTB - 11L)

MANNEN ------------------------------
 1 Nicolas Fernandez   FRA 2.09.28
 2 Roger Serrano     ESP 2.11.37
 3 Brice Daubord     FRA 2.11.52
 4 Fabien Combaluzier  FRA 2.13.33
 5 Clement Briere    FRA 2.14.12
 6 Francois Carloni   FRA 2.14.32

VROUWEN -----------------------------
 1 Brigitta Póor     HUN 2.37.40
 2 Sandra Koblemüller  AUT 2.40.13
 3 Maud Goldsteyn       2.43.16
Bronnen:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst