Evert Scheltinga superieur op Lanzarote

Evert Scheltinga - Lanzarote 2015TEGUISE (ESP) – Op ‘triathlon-eiland’ Lanzarote is Evert Scheltinga vandaag winnaar geworden van de Tri122-wedstrijd over 2 kilometer zwemmen, 100 kilometer fietsen en 20 kilometer lopen. Het accent op deze combinatie ligt bij het fietsonderdeel, maar Scheltinga was op alle drie de onderdelen superieur. Als eerste uit de oceaan, hard doorgefietst en toen al met tien minuten voorsprong aan het lopen begonnen. Voor de atleet uit de Team4Talent-formatie was de overwinning de kroon op het werk na drie trainingsweken op het Spaanse vulkaaneiland. “Het is nog moeilijk te zeggen hoe ik er internationaal sta, maar dit stimuleert om er vol tegen aan te gaan komend seizoen.”

In de wedstrijd werd hij gevolgd door de Oostenrijker Daniel Herlbauer. Diens echtgenote Michaela won de vrouwenwedstrijd. In het vrouwenveld behaalde Hellas-triatlete Roos Tji een derde plaats. Twee jaar terug stond Heleen bij de Vaate in deze wedstrijd ook al eens op het derde treetje.

Scheltinga, vorig jaar winnaar van de Nederlandse openingsklassieker in Nieuwkoop, legt zich dit seizoen nog meer toe op de langere afstanden. In april en mei staan drie Amerikaanse 70.3 Ironmans op zijn programma. Ultieme doel is het WK Ironman 70.3 in Zell am See. Ook het EK Ironman in Frankfurt staat op zijn programma.

UITSLAGEN 
TRIATHLON TEGUISE (ESP)
(2Z - 100F - 20L)

MANNEN ------------------------------
 1 Evert Scheltinga      4.07.32
 2 Daniel Herlbauer   AUT 4.15.20
 3 Philipp Mock     GER 4.25.21

VROUWEN -----------------------------
 1 Michaela Herlbauer  AUT 4.38.51
 2 Ruth Brito      ESP 5.02.12
 3 Roos Tji          5.34.54
Bronnen:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst