Arie de Jong pakt Feanster crossduathlon

HEERENVEEN – Voor de derde keer in vier edities was Arie de Jong de snelste op de Feanster Crossduathlon. De nationaal kampioen uit Oosterwolde won zijn thuiswedstrijd met speels gemak. Alleen Joost Christiaans kon nog enigszins in de buurt blijven, maar die kwam met lichte blessures uit de stille wintermaanden en moet zijn vorm nog vinden. Veertigplusser De Jong is het hele seizoen al in topvorm. Hij won het nationaal kampioenschap in Pijnacker en was vorige week in Etten-Leur achter twee Belgen de beste Nederlander. De kaalhoofdige krachtpatser mag zich na de zege in Heerenveen tevens Fries kampioen noemen. Bij de vrouwen werd dat Trudy Veenstra, die echter het Noord-Hollandse duo Laura Hak en Eline Lute-Kuin voor moest laten gaan. Silvia Brouwer kon haar titel niet verdedigen. Twee jaar nadat haar liesslagader afgekneld raakte, overkomt haar dat opnieuw aan het andere been.

UITSLAGEN 
CROSSDUATHLON HEERENVEEN
(7L - 20MTB - 3,5L)

MANNEN ------------------------------
 1 Arie de Jong     1.54.06
 2 Joost Christiaans   1.56.00
 3 Robert Ton      2.00.34
 4 Roelof de Roos    2.05.54
 5 Jeroen Lute      2.06.57
 6 Willem Mulder     2.07.05

VROUWEN -----------------------------
 1 Laura Hak       2.18.51
 2 Eline Lute      2.19.54
 3 Trudy Veenstra    2.21.24
Bronnen:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Feanster Crossduathlon