Riikka Vreeswijk pakt voor negende keer Etten-Leur

Riikka Kelja - Crossduathon Etten-Leur 2015 (foto Toon Dompeling - Bokehlicious.nl)ETTEN-LEUR – De eerste crossduathlon van het nieuwe seizoen is vandaag gewonnen door de Belg Wouter Wuilmus. Bij de vrouwen plakte Riikka Vreeswijk een nieuwe overwinning aan haar toch al niet misselijke palmares. Ze won Etten-Leur, die dit jaar de vijftiende editie telde, inmiddels voor de negende keer. Ze klopte Laura Gorter en Jolanda Nell.

Bij de mannen bleef voormalig mountainbiker Wuilmus zijn landgenoot Nick Baelus zeven seconden voor en pakte daarmee zijn eerste zege in een duathlon. Baelus had als excuus dat hij op de eerste zes kilometer zijn schoen in een flinke waterplas verloor en dik een halve minuut kwijt was aan het zoeken van zijn schoeisel. Wuilmus maakt dit jaar de overgang naar halve triathlons.

Beste Nederlander was landskampioen Arie de Jong op een derde plaats, die goed uit de startblokken kwam, maar de Belgen moest laten gaan bij het mountainbiken.

Dat deze discipline zich in het natuurgebied van de Kogelvanger onder Etten-Leur afspeelde, werden de deelnemers gewaar. Ze fietsten niet alleen door een koeienstal, maar kwamen onderweg nog een sprong reeën tegen.

UITSLAGEN 
CROSSDUATHLON ETTEN-LEUR
(6L - 20MTB - 3L)

MANNEN ------------------------------
 1 Wouter Wuilmus   BEL  1.28.19
 2 Nick Baelus     BEL  1.28.26
 3 Arie de Jong       1.29.32
 4 Jarrich van Woersem    1.30.28
 5 Joost Christiaans     1.30.33
 6 Kris Vermeiren   BEL  1.32.42

VROUWEN -----------------------------
 1 Riikka Vreeswijk     1.47.11
 2 Laura Gorter       1.49.32
 3 Jolanda Nell       1.53.16
Bronnen:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Crossduathlon Etten-Leur