Eerste Hof van Twente triathlon in 43 uur volgeboekt

MARKELO – De sport zit duidelijk in de lift. Vorige maand werd bekend dat triathlon één van de drie sterkst stijgende sporten in Nederland was. Seizoen 2015 is nog niet begonnen; zelfs de kalender voor volgend jaar is nog niet geheel bekend. Maar wel duidelijk lijkt dat de groei in het aantal evenementen (voorzover nu bekend lijken er volgend jaar zeker zeven nieuwe triathlons op de kalender erbij te komen) de groei van het aantal beoefenaren nog niet bij kan houden.

De nieuwe Univé Oost Hof van Twente Triathlon in Markelo lijkt er een voorbeeld van. Voor volgend jaar nieuw op de kalender op 10 mei, maar de belangstelling voor deelname was zo groot dat binnen 43 uur na opening van de inschrijving op 1 december alle 175 beschikbare startplaatsen waren vergeven. De organisatie verwachtte wel dat de wedstrijd relatief snel vol zou zitten, maar zo snel was een complete verassing.

Na intern beraad heeft men vervolgens besloten twee extra series toe te voegen, wat inhoudt dat er 70 extra startplekken beschikbaar komen. Er zat nog wat rek in het tijdschema tussen de series waardoor er een tijdwinst kon worden behaald van 50 minuten, goed voor twee extra series. Als eerste zullen de deelnemers die nu op de wachtlijst staan doorschuiven naar de deelnemerslijst en vervolgens worden aangevuld met nieuwe inschrijvingen op volgorde van binnenkomst.