Lesley Smit mist op haar podiumplaats in Chartres

CHARTRES (FRA)- Tijdens de laatste Franse Grand Prix duathlon dit seizoen in Chartres bevestigde Lesley Smit haar goede vorm. Smit kon tijdens het looponderdeel met de snelste dames mee en kwam zo op de fiets samen met wereldkampioene Sandra Levenez, Sabine Monmarteau en Julie le Colleter. De groep bleef bijeen tijdens het fietsen, als gevolg waarvan het afsluitende looponderdeel de beslissing moest brengen. Het lukte Smit net niet om haar eerste podium te behalen tijdens de Grand Prix series. Monmarteau won verrassend voor le Colleter en Levenez.
De wedstrijd van Joyce Vrijenhoek kende een vergelijkbaar verloop als vorige week. Samen met de Belgische Geldhof schoof ze naar voren op de fiets. Net als vorige week eindigde ze net buiten de top-tien, als twaalfde.. Talisa van der Fluit finishte als 21e. Lizette van der Vegt 26e en Dieuwertje Poort 37e.

De ploeg van Issy werd zoals verwacht Frans kampioen dit jaar, voor die van Metz en Calais (het team van Smit). Les Tritons (de ploeg waarvoor Vrijenhoek, Van der Fluit en Stefanie Bouma uitkomen) eindigde als vierde. Evreux (met Oosterlo, Van der Vegt en Poort in de gelederen) behaalde de tiende plaats.

Bij de mannen eindigde Caimin Stevens in Chartres als 56e. Tijdens het fietsonderdeel werd hij ziek maar Stevens weigerde de handdoek in de ring te gooien. Zijn Franse team Rodez Triathlon was er blij mee, degradatie werd op deze manier juist voorkomen. Rob Woestenborghs won de race. Het team van Gonfreville werd Frans kampioen.

UITSLAGEN 
DUATHLON CHARTRES (FRA)

MANNEN (5L - 33F - 5L) --------------
 1 Rob Woestenborghs   BEL 1.22.49
 2 Benjamin Choquert   FRA 1.23.05
 3 Benoit Nicolas    FRA 1.23.19
 4 Sergio Lorenzo    ESP 1.23.59
 5 Charlerie April    FRA 1.24.03
 6 Julien Brazy     FRA 1.24.20

VROUWEN (5L - 22F - 2,5L) -----------
 1 Sabrina Monmarteau  FRA 1.06.02
 2 Julie le Colleter   FRA 1.06.16
 3 Sandra Levenez    FRA 1.06.16
 4 Lesley Smit        1.06.20
 5 Gilian Palmer     GBR 1.06.29
 6 Jennifer Lozano    FRA 1.06.41
Bronnen:
– Armand van der Smissen