Joerie Vansteelant niet geselecteerd voor WK

Joerie Vansteelant - Zofingen 2011De Belgische tri- en duathlonwereld is al een paar dagen in rep en roer. Aanleiding was een boze tweet en facebook-post van Joerie Vansteelant nadat hij van de Vlaamse Triatlon/Duatlon Liga VDTL een factuur had ontvangen voor de kosten van de inschrijving voor het WK Powerman Duathlon in Zofingen komend weekend.

Vansteelant is dus niet formeel geselecteerd door de Belgische triathlonbond en moet daarom zelf opdraaien voor de kosten van de inschrijving, verblijf en zelfs zijn wedstrijdkleding. De VTDL heeft bij monde van topsportcoördinator Reinout Van Schuylenbergh door 3Athlon.be desgevraagd verklaard: “We hebben een topsportbeleid rond duatlon uitgestippeld waarbij we voor EK’s en WK’s uitgaan van medaillepotentieel. Alleen wie kans maakt op een medaille wordt officieel geselecteerd. […] De reden dat Joerie niet geselecteerd is, heeft niets met een gebrek aan respect te maken. Joerie heeft ons al veel titels bezorgd, daar bestaat geen twijfel over. Maar voor een selectie kijken we naar recente resultaten en dan moeten we vaststellen dat Joerie in 2012 voor het laatste nog iets heeft laten zien op de lange afstand in duatlon. Dat heeft verschillende redenen, onder andere omdat hij zelf ook prioriteit heeft gegeven aan triatlon. Dit heeft dus niets met respect te maken, maar wel met feitelijkheden. En we zijn daar transparant in. Overigens is het in andere sporten ook zo: zonder prestaties word je niet opgenomen in een selectie”.

Bronnen:
3Athlon.be