Ironman Lake Tahoe geheel gecancelled door bosbranden

King Fire CaliforniaLAKE TAHOE (USA) – Dat bij een triathlon een onderdeel vervangen wordt of vervalt, of dat afstanden worden ingekort, is (hoe jammer dan ook) redelijk normaal in de sport. Net zo als dat een wedstrijd soms wordt afgelast door extreme weersomstandigheden. Maar het kan altijd erger. De voor afgelopen weekend gepland staande Ironman in Lake Tahoe is in zijn geheel afgelast vanwege bosbranden.

De zogeheten ‘King Fire’ die al enige tijd woedt in El Dorado County (Californië), heeft in de afgelopen periode inmiddels al circa 33.000 hectare gebied verwoest.

Als gevolg van de slechte luchtkwaliteit door de bosbranden heeft de organisatie zondagmorgen vroeg in overleg met de lokale autoriteiten besloten de wedstrijd niet van start te laten gaan. De situatie werd al langere tijd nauw in de gaten gehouden. Zaterdag nog leek het erop dat de wedstrijd toch door kon gaan, maar in de loop van de dag draaide de wind en dat had grote gevolgen voor de luchtkwaliteit – en daarmee de wedstrijd.

Bronnen:
Triathlete