Louis Delahaije volgt John Hellemans op

Louis DelahayeNIEUWEGEIN / SITTARD – Na de beslissingen van John Hellemans en Eric van der Linden om de overeenkomsten met de NTB te beëindigen als respectievelijk headcoach en bondscoach, is technisch directeur Adrie Berk erin geslaagd om de begeleidingsstaf van het NTC triathlon binnen Sportzone Limburg weer op volle sterkte te brengen. Louis Delahaije zal per 1 september John Hellemans als headcoach opvolgen.

Louis Delahaije zal naast zijn werkzaamheden bij het Belkin Pro Cycling Team de sporttechnische taken en verantwoordelijkheden van John Hellemans overnemen. Die rol van headcoach wordt, door de combinatie van twee werkgevers, parttime door Delahaije opgepakt met voor de triathlonsport de nadruk op ondersteuning en ontwikkeling van coaches en het programma van het NTC.

Louis Delahaije lichtte zijn keuze toe. “Ik zie veel overeenkomsten tussen beide programma’s. Team Belkin en het NTC triathlon gebruiken hetzelfde trainingsprogramma en monitoringsprogramma ‘IQo2’, hebben dezelfde visie op training en voeding. Ik woon op een steenworp afstand van de trainingsaccommodaties die de triatleten gebruiken en ik zie dit als een mooie uitdaging.”

Adrie Berk reageerde: “Ik ben trots dat we na vier jaren werken met de icoon John Hellemans, er in geslaagd zijn een andere triathlon icoon aan te trekken om de ontwikkeling van het NTC te kunnen doorzetten. Daarnaast blijft John Hellemans betrokken bij het programma als extern adviseur, waarmee ook zijn kennis gewaarborgd is. Via de lijn van Louis zijn er ook meer kansen voor een sterkere verbinding tussen het wielrennen en de triathlonsport, vooral in Limburg is dat natuurlijk erg perspectiefvol”.

Voordat Delahaije actief werd in de wielersport, had hij al zijn sporen verdiend als triathloncoach. Zo was hij eerder al zes jaar bondscoach van de Nederlandse selectie tot kort na de Olympische Spelen van Sydney, en heeft hij ook een paar jaar later nog de functie van bondscoach vervuld voor de Duitse triathlonbond.