Kirsten Nuyes maakt zich op voor debuut Youth Olympic Games

Kirsten NuyesNANJING (CHN) – Als tweedejaars juniore ervaring opdoen in een Olympische omgeving. Voor Kirsten Nuyes is het een droom die uitkomt in haar nog jonge topsportleven. Het jonge talent kwalificeerde zich tijdens een Europese kwalificatiewedstrijd in Weert als enige van de Nederlandse atleten en verblijft momenteel in het Chinese Nanjing, in afwachting van haar wedstrijd aankomend weekend. Triathlon maakt net als op de Olympische Spelen deel uit van het jeugdolympische programma.

Samen met coach Sander Berk (zelf Olympiër in 2008) bereidt Nuyes zich in het Jeugdolympisch dorp voor op de race die in de nacht van zaterdag op zondag (Nederlandse tijd) op het programma staat. Berk vertelt dat Nuyes er klaar voor is. “Kirsten heeft goed getraind en ze is op het moment in vorm. We kennen alleen de Europese tegenstand, dus het is afwachten hoe ze zal presteren in dit deelnemersveld. De ervaring die ze hier opdoet is ontzettend waardevol in haar ontwikkeling als topsporter. Sowieso is het goed voor de triathlonsport dat Nederland hier vertegenwoordigd is.”

Nuyes maakt deel uit van het opleidingsprogramma voor junioren van de NTB. De 17-jarige volgt het weekendprogramma van het NTC in Sportzone Limburg. De Youth Olympic Games worden net als de Olympische Spelen elke vier jaar gehouden. Dit jaar is het Chinese Nanjing gastheer; de vorige Games werden in 2010 in Singapore gehouden.