Duatleten op weg naar EK in Weyer

Start Powerman Weyer 2013WEYER (AUT) – Bondscoach Armand van der Smissen is met de nationale duathlonselectie op weg naar het EK in Weyer. Tijdens het Powermanweekend in de Oostenrijkse plaats worden ook de Europese titels over de korte afstand verdeeld. De kampioenschappen beginnen met een team-relay op vrijdag. Zaterdag komende junioren in actie en zondag de neosenioren en de elite, in een gezamenlijke race.

In de team-relay leggen vier atleten om beurten een miniduathlon af. De ploeg bestaat uit Talisa van der Fluit, Pien Keulstra, Maikel Zuijderhoudt en Stein Posthuma. Bij de junioren is Thijs Wiggers de enige Nederlander die in actie komt. De jonge Tukker heeft mogelijk baat bij zijn sterke fietsonderdeel op het onderscheidende parcours, waar een steile klim elke ronde wacht.

Pien Keulstra wordt bij de neosenioren medaillekansen toegedicht. Zij start tegelijk met de elite, waarin Joyce Vrijenhoek en Lesley Smit uitkomen. Smit is een kanshebber voor een goede klassering, maar lijkt op voorhand geen medaillekandidaat. Dat geldt ook voor de mannen, met Maikel Zuijderhoudt, Gerben Schreurs en Caimin Stevens, die als vanouds af te rekenen hebben met sterke concurrentie uit Frankrijk, België en Groot-Brittannië.

Bronnen:
Powerman Weyer