Challenge Almere-Amsterdam lanceert app

Challenge Almere AppALMERE – Om informatie over de Challenge Almere-Amsterdam nog toegankelijker te maken, heeft de organisatie een app laten ontwikkelen met informatie over het programma, de verschillende parcoursen en onderdelen, top-atleten die meedoen en nieuwsberichten. Het is daarnaast mogelijk voor atleten om zich via de app in te schrijven. Ook kunnen toeschouwers zien bij welke hotspot ze het beste kunnen staan om hun favoriete atleet voorbij te zien komen. De app is vanaf nu gratis te downloaden via de Apple App Store en Google Play Store.

De Challenge Almere-Amsterdam, met onder andere het EK Triathlon, vindt plaats van 12 tot en met 14 september 2014. De organisatie besloot dit jaar om in samenwerking met Linden Mobile een app te ontwikkelen om atleten en toeschouwers voorafgaand aan de race maar ook tijdens het weekend zelf op de hoogte te houden van de alle activiteiten.

“Qua manier van informatievoorziening proberen we zoveel mogelijk in te spelen op de wensen van zowel atleet als publiek,” vertelt race director Richard Belderok. “Daarin speelt de smartphone tegenwoordig een grote rol. Zo zijn we erg actief op social media als Facebook en Twitter, maar een eigen app hadden we nog niet.” Een gemiste kans, vond ook Davey Oliemans van Linden Mobile: “De smartphone is niet meer weg te denken in de sport, er zijn allerlei trainingsapps te verkrijgen en grote toernooien hebben een uitslagen-app. Wij hebben ervaring met het maken van apps voor evenementen en het leek ons leuk om die kennis in te zetten voor de Challenge. Met de nieuwe app heb je alle benodigde informatie letterlijk in je broekzak.”

Zo kunnen atleten voorafgaand aan de wedstrijd de laatste deelnemersinformatie bekijken. Tijdens het triathlonweekend zal actuele informatie over de bereikbaarheid van Almere Stad en de verschillende hotspots in de app verschijnen. Daarnaast worden de wedstrijdresultaten (ook) via de app bekend gemaakt.

Bronnen:
– Jort Vlam
Challenge Almere-Amsterdam