Rachel Klamer en Maaike Caelers in WTS Hamburg en WK teamrelay

HAMBURG (GER) – Zaterdag vindt in het Duitse Hamburg de zesde van acht ronden uit de World Triathlon Series plaats. Rachel Klamer, Maaike Caelers en Marco van der Stel zijn de Nederlandse troeven. Koplopers in de WK-stand Gwen Jorgensen en Javier Gomez komen ook in actie. In Hamburg vindt tevens het WK teamrelay plaats.

Maaike Caelers en Rachel Klamer reizen met vertrouwen af naar Hamburg. Caelers is weer blessurevrij en kon in de vijfde WTS-race van het seizoen werken aan haar vorm. Klamer kende geen briljant voorjaar, maar won afgelopen weekend in Holten de enige Europacup in eigen land en presteert elke wedstrijd beter. Klamer staat na vijf WTS-races op plek 30 in de WK-stand.
Caelers is voorlopig gerangschikt op plek 45. De Amerikaanse Gwen Jorgensen, leidster in de stand om het WK en winnares van de afgelopen drie races, is de favoriete voor de zege. De Britse Jodie Stimpson keert na een maand afwezigheid terug op het strijdtoneel in Hamburg.

WK-leider Javier Gomez uit Spanje ziet zijn vertrouwde rivalen, de broers Brownlee uit Groot-Britannië weer terug in Hamburg. De Brownlees waren er niet altijd bij dit seizoen en daarvan profiteerden onder andere Gomez’ landgenoot Mario Mola en de Zuid-Afrikaan Richard Murray, die met Gomez de top drie van de WK-tussenstand vormen. Marco van der Stel staat momenteel op plek 58. Van der Stel is de enige Nederlandse man aan de start.

Zondag vindt het WK teamrelay plaats. Nederland neemt deel aan deze triathlonestafette, waarin twee mannen en twee vrouwen om beurten een supersprintafstand afwerken in het centrum van Hamburg. Maaike Caelers, Rachel Klamer en Marco van der Stel komen dan opnieuw in actie. De ploeg wordt gecompleteerd door Jorik van Egdom, die niet individueel van start gaat dit weekend. Duitsland verdedigt in eigen huis de vorig jaar behaalde wereldtitel.