Nederland achtste op WK team-relay triathlon

Marco van der Stel - WK teamrelay Hamburg 2014HAMBURG (GER) – Het Britse team is vandaag wereldkampioen op de team-relay triathlon geworden. De triathlonvariant, waar de ITU een lans voor breekt om toegelaten te worden op de Olympische Spelen, werd gehouden in Hamburg op hetzelfde parcours als gisteren de WTS-wedstrijden. De Britten hielden de Fransen en de Hongaren van het goud. Groot-Brittannië was met de Brownlee broers favoriet. Titelverdediger Duitsland werd zesde. In de zes jaar dat de ITU nu het WK team-relay organiseert, is niet geheel verbazingwekkend drie keer het goud naar de Britten gegaan.

Nederland, dat uitkwam met de formatie van Rachel Klamer, Maaike Caelers, Marco van der Stel en Jorik van Egdom, eindigde verrassend sterk als achtste van de twintig landen. Een top-acht klassering biedt op de OIympische Spelen in Rio meer kansen op deelname op de individuele triathlon. Het Oranje team mengde zich lange tijd in de strijd om de zesde plaats.

UITSLAGEN 
WK TEAMRELAY TRIATHLON HAMBURG (GER)


 1 Groot-Brittannië   1.19.07
 2 Frankrijk       1.19.11
 3 Hongarije       1.19.31
 4 Australië       1.19.52
 5 USA          1.20.07
 6 Duitsland       1.20.07
 7 Italië        1.20.10
 8 Nederland       1.20.17
 9 Japan         1.21.12
10 Rusland        1.21.14
Bronnen:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
International Triathlon Union