Klamer twaalfde in WTS Hamburg

Gwen Jorgensen - ITU WTS Hamburg 2014HAMBURG (GER) – De Amerikaanse triatlete Gwen Jorgensen won zaterdag haar vierde wedstrijd uit de World Triathlon Series op rij. Na de races in Japan, Engeland en Amerika was ze vandaag ook te sterk in Hamburg, waar de zesde triathlon in de strijd om de wereldtitel werd gehouden. Rachel Klamer leverde bijna haar beste prestatie van het seizoen door twaalfde te worden in de harde en snelle race. Klamer, vorige week nog winnaar in Holten, was begin dit jaar tiende in Auckland. Daarna volgde een paar mindere wedstrijden waarin ze in de tweede helft van de uitslagen voorkwam. Maar vorige week in eigen land kreeg ze de juiste vorm weer te pakken en dat vertaalde zich in een sterke twaalfde plaats in het wereldveld. “Ik ben terug”, jubelde ze. Maaike Caelers, dit seizoen lange tijd geblesseerd, sloot de rij van deelnemers op een 55e plaats.

Na het zwemmen kwamen de vrouwen met een peloton van 34 atletes te zitten, die dwars door de binnenstad van Hamburg fietsten. Na de wissel was het aanvankelijk de Britse Jodie Stimpson die goed uit de startblokken kwam. De Britse won de eerste twee wedstrijden van het seizoen in Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Maar gaandeweg de 5 kilometer hardlopen kwam Jorgensen naar voren. Ze passeerde de ene na de andere triatlete om aan de streep met zes seconden voorsprong haar vierde WK-race dit jaar, haar zevende in totaal te winnen. Daarmee is de Amerikaanse recordhoudster. In de sprint om de tweede plaats werd de Australische Jackson tweede voor de Canadese Sweetland.

UITSLAGEN 
ITU WTS TRIATHLON HAMBURG (GER)
(Sprint afstand)

VROUWEN -----------------------------
 1 Gwen Jorgensen    USA 56.54
 2 Emma Jackson     AUS 57.00
 3 Kirsten Sweetland   CAN 57.00
 4 Andrea Hewitt     NZL 57.00
 5 Jodie Stimpson    GBR 57.15
 6 Annamaria Mazzetti  ITA 57.25
 7 Vicky Holland     GBR 57.32
 8 Barbara Riveros    CHI 57.39
 9 Aileen Reid      IRL 57.42
10 Ashleigh Gentle    AUS 57.45
Bronnen:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
International Triathlon Union