Jasmijn van der Burg derde in Nisraman

NISRAMONT (BEL) – De Nisraman triathlon is zondag gedomineerd door Yeray Luxem en Christine Verdonck. Verdoncks partner Wouter Vander Mast werd tweede. Door de temperaturen en het extreme parcours liepen de tijdsverschillen stevig op. Vander Mast kwam na het zwemmen als eerste uit het stuwmeer van Nisramont, met 40 seconden voorsprong op Luxem en Rob Barel. Luxem kreeg de koploper al snel in zicht maar Vander Mast bleek op de fiets de betere klimmer en reed steeds verder weg van zijn ploeggenoot. Bij het mountainbiken toonde Luxem zich weer de betere en bij de start van het trailrunnen was het verschil tot een handvol seconden herleid. Luxem en Vander Mast bleven samen om in stijl hand in hand naar de finish te komen, waar eerstgenoemde de eer kreeg om voor het tweede jaar op rij de overwinning te claimen. Barel wist uiteindelijk beslag te leggen op plaats zes.

Bij de vrouwen startte Jasmijn van der Burg snel. Zij kwam als vierde overall uit het water. In het klimwerk kon ze de schade nog enigszins beperken, maar in het mountainbiken en trailrunnen moest ze duidelijk haar meerdere erkennen in Verdonck. Die knokte zich naar een imposante voorsprong en ze won met overmacht de Nisraman. Hilde De Meulemeester pakte uiteindelijk nog het zilver, voor Van der Burg.

UITSLAGEN 
TRIATHLON NISRAMONT
(1Z - 40F - 15MTB - 10L)

MANNEN ------------------------------
 1 Yeray Luxem      BEL 3.18.02
 2 Wouter Vander Mast  BEL 3.18.02
 3 Tim van Hemel     BEL 3.21.10
 4 Sylvain Denis     BEL 3.23.09
 5 Tim Van Daele     BEL 3.27.50
 
VROUWEN -----------------------------
 1 Christine Verdonck  BEL 4.02.29
 2 Hilde De Meulemeester BEL 4.25.44
 3 Jasmijn van den Burg    4.29.46
 4 Margo Maasman       4.42.33
 5 Catherine Gance    FRA 4.46.11
Bronnen:
– Wim De Doncker
3Athlon.be