Jarrich van Woersem en Linda van Vliet winnen bijzondere Beach Challenge

Jarrich van Woersem - Beach Challenge 2014DEN HAAG/KIJKDUIN – Dat soms het weer ook té mooi kan zijn, werd vandaag bewezen bij de Beach Challenge cross-triathlon in de Haagse badplaats Kijkduin. De tropische weersomstandigheden lokten tienduizenden badgasten naar het Haagse strand, en daar had de wedstrijd uiteindelijk behoorlijk onder te lijden. De organisatie had met het vooruitzicht op het tropische weer vooraf al de parcoursen ingekort en aangepast, zodat er minder over het (naar verwachting drukke) strand hoefde te worden gefietst en gelopen. Maar de drukke voetgangersstromen naar het strand zorgden ervoor dat sommige oversteekpunten op het fietsparcours onbeheersbaar werden voor de verkeersregelaars. Tijdens de eerste wedstrijdserie (over de kortste afstand) werd dit snel duidelijk, waarna de organisatie noodgedwongen besloot om het fietsonderdeel te schrappen. De twee daaropvolgende series werden dus een zwemloop.
In de zeventienjarige historie van de Beach Challenge heeft de organisatie al vaak genoeg te kampen gehad met slecht weer: hoosbuien, onweer, zware zeegang, harde wind et cetera. Maar uiteindelijk was het de tropische zon die forser dan ooit tevoren de wedstrijd beïnvloedde.

Zwemmen Beach Challenge 2014

Op de langste afstand van de dag hoorde Jarrich van Woersem het nieuws met enig chagrijn aan. Was hij daar nu voor gekomen? Maar eenmaal na het startschot was dat verdwenen en controleerde hij de wedstrijd. Bij het zwemmen ging hij samen met Erik Wolsing en Glenn Wesseling aan kop, om na de wissel de leiding resoluut in handen te nemen. Een krappe minuut daarachter kwam Rob Barel als vierde terug uit de Noordzee, en deze ging vervolgens op jacht naar de drie koplopers. Van Woersem bleef nog buiten schot, maar Wesseling en vervolgens Wolsing moesten buigen voor het loopgeweld van de vijftigplusser Barel.

Bij de vrouwen leidde Maike op het Veld lange tijd de wedstrijd, maar zag in de laatste loopronde Linda van Vliet langsdenderen. De Nijmeegse had na het zwemmen bijna vier minuten achterstand opgelopen, maar liep dat gat schijnbaar moeiteloos dicht. Krista van Soldt pakte de overgebleven podiumplaats.

Op de midden-afstand, die ook tot zwemloop was omgezet, ging de winst naar Michael Groen en Dieuwertje Poort. Groen was Hendrik Venema en Kevin Gideonse te snel af. En op de kortste afstand, die nog wel in zijn geheel als triathlon kon worden afgewikkeld, ging de winst naar Roelof Lovink en Mieke Plaatzer. Al met al hadden de podia in Den Haag dus een nadrukkelijk Nijmeegs tintje.

UITSLAGEN 
ZWEMLOOP DEN HAAG
(1500Z - 6L)

MANNEN ------------------------------
 1 Jarrich van Woersem   37.31
 2 Rob Barel        38.03 M50
 3 Erik Wolsing       38.25
 4 Glenn Wesseling     38.36
 5 Johan Neevel       38.45 M40
 6 Arie de Jong       39.51 M40
 7 Michael Krijnen     40.05 M40
 8 Joost Christiaans    40.37
 9 Ferdinand Oldeman    40.57
10 Ruud van Bommel     41.44
 
VROUWEN -----------------------------
 1 Linda van Vliet     44.42
 2 Maike op het Veld    45.01
 3 Krista van Soldt     46.14
 4 Jolien de Klein     47.53
 5 Dagmar Krijnen      50.17
 6 Simone Lankhuijzen    53.10 V40
 7 Annette de Bot      55.00 V40
 8 Thea Segeren       57.24 V40
 9 Manon de Vrieze     60.25