Alistair Brownlee terug aan de top

Alistair Brownlee - WTS Hamburg 2014HAMBURG (GER) – Bij de mannen won Alistair Brownlee de zesde wedstrijd in de World Triathlon Series 2014. In Hamburg was hij de Fransman Vincent Luis en zijn jongere broer Jonathan de baas. Wereldkampioen Javier Gomez moest zich tevreden stellen met een vierde plaats. De Spanjaard had eerder dit jaar al vier WTS-races gewonnen, Olympisch kampioen Alistair Brownlee nog geen enkele. De enige Nederlandse deelnemer Marco van der Stel werd 28e.

De oudste Brownlee sprintte in de laatste vijfhonderd meter Jonathan en Luis eruit. Bij het zwemmen misten ze de aansluiting bij de zes leiders, maar maakten dat in de eerste fietsronde meteen goed om vervolgens er voor te zorgen dat de achtervolgers er niet meer bij konden komen. Belangrijkste slachtoffers hiervan waren Mario Mola en Richard Murray, die hun achterstand met iedere ronde lichtjes zagen groeien. Ondanks herhaalde aanvalspogingen lukte het de Brownlees niet om de kopgroep verder uit te dunnen, en dus liep het uit op het lopen als beslisser. De twee Britten waren na de wissel meteen weg, samen met Luis en Gomez. De Spanjaard kon in de laatste kilometers het tempo niet meer volgen en miste daarmee het podium.

UITSLAGEN 
ITU WTS TRIATHLON HAMBURG (GER)
(Sprint afstand)

MANNEN ------------------------------
 1 Alistair Brownlee    GBR 51.43
 2 Vincent Luis      FRA 51.45
 3 Jonathan Brownlee    GBR 51.48
 4 Javier Gomez      ESP 52.00
 5 Dmitryi Polyankskiy   RUS 52.12
 6 Joao Pereira      POR 52.13
 7 Dorian Coninx      FRA 52.14
 8 Steffen Justus     GER 52.21
 9 Mario Mola       ESP 52.23
10 Aurelien Raphael    FRA 52.26
Bronnen:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
International Triathlon Union