Severin pakt NK-titel bij comeback, Team4Talent blijft ongeslagen

WEERT – De NK-titel pakken na lang blessureleed was een droom die uitkwam voor Youri Severin. De Almeerder, die dit seizoen door Team4Talent werd ingelijfd, was de snelste op de Olympische afstand in Weert. Team4Talent blijft ongeslagen in de Eredivisie en deelde het podium met ProTriathlon en Triathlonteam.nl.

Severin maakte vanaf de start mee de wedstrijd, samen met teamgenoten Martijn Dekker, Evert Scheltinga en Bas de Waal. Marco Akershoek, Donald Hillebregt en Menno Koolhaas van ProTriathlon zaten ook in de kopgroep, waar snelle zwemmer Terrence Olaria al snel uit wegviel. Het kenmerkte de offday van Squadra Veloce, dat de podiumambities niet waar kon maken en slechts dertiende werd. Na het fietsen namen achtereenvolgens Scheltinga en De Waal de leiding in de wedstrijd, maar de geduldige Severin sloeg toe in de slotfase, toen de anderen vermoeid raakten en liep daarna alleen naar de meet. Na twee keer zilver en twee keer brons was het nu dan raak voor de Almeerder, die zelf ook volslagen verrast was met de overwinning. Dekker passeerde Scheltinga en pakte zilver. De NK-titel bij de neosenioren ging naar Marco Akershoek, die vierde overall werd.

Bij de teams in de Lotto Eredivisie verraste Triathlonteam.nl vandaag door derde te worden achter ProTriathlon en nipt voor Triteam4Unicef en de sterk oprukkende Trimates, die plek vijf opeisten. De ongeslagen status van Team4Talent duurt nu al twee jaar. Nog geen enkel team wist deze hegemonie te doorbreken.

De MLA Stadstriathlon Weert huisvestte in haar vijfde editie voor het eerst een NK over de Olympische afstand en races uit de Lotto Eredivisie Triathlon. De Lotto Eredivisie gaat op zondag 8 juni verder met het NK Sprint in Amsterdam.

UITSLAGEN 
NK TRIATHLON WEERT 
(Olympische afstand)

MANNEN ------------------------------
 1 Youri Severin       1.50.14
 2 Martijn Dekker      1.50.23
 3 Evert Scheltinga     1.50.34
 4 Marco Akershoek      1.50.45
 5 Bas de Waal        1.51.36
 6 Menno Koolhaas      1.52.05
 7 Marc Geerts     BEL 1.52.57
 8 Mark Hamersma       1.53.02
 9 Mark Oude Bennink     1.53.14
10 Gerbert van den Biggelaar 1.53.26
Bronnen:
– Martijn Keijsers
MLA Stadstriathlon Weert