Kelly Holmes wint Powerman sprintduathlon

Kelly Holmes - Powerman UK 2014SHERBORNE (GBR) – De meest bekende atlete die dit weekeinde deelnam aan een internationale du- of triathlon was Dame Kelly Holmes. De Britse – tweevoudig Olympisch kampioen op 800 en 1500 meter op de Spelen van 2004 – deed mee aan de Powerman sprint afstand in Sherborne, die ze prompt won. Atletieklegende Holmes, 44 jaar inmiddels, doet mogelijk ook mee aan het wereldkampioenschap duathlon eind mei in Pontevedra.
De wedstrijd over de lange afstand werd gewonnen door de Brit Chris Goodfellow en Catherine Faux uit Frankrijk.

De triathlon van Geel, ooit de openingswedstrijd van het Europese seizoen, werd gewonnen door Tom Suetens en Christine Verdonck. Het was voor Suetens na Lille de tweede zege in de Flanders Cup binnen een week. Sven Strijk was op een vierde plaats beste Nederlander.

Bronnen:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst