Triathlon Nuenen wederom van de kalender

NUENEN – De triathlon van Nuenen is wederom niet meer. Nadat de wedstrijd inmiddels twaalf jaar geleden ophield te bestaan, nam zes jaar geleden de Eindhovense triathlonvereniging ‘De Triotters’ het initiatief om de wedstrijd terug op de kalender te brengen. Echter, na de eerste lustrumeditie van vorig jaar heeft de organisatie nu toch moeten besluiten om te stoppen.

De organisatie was in september 2013 enthousiast van start gegaan met de voorbereidingen van de zesde Dolphin Triathlon Nuenen op zondag 6 juli 2014. “Dat ons evenement met het jaar groeide en liep als een goed geoliede machine is niemand ontgaan. Vele deelnemers en publiek hebben hier mooie edities van mee mogen maken. Helaas moet ik jullie nu mededelen dat we met onze (te) kleine organisatie niet meer kunnen voldoen aan de groeiende deelnemerslijst en de veiligheid van onze deelnemers. Het probleem ligt niet zo zeer op de dag zelf maar in de voorafgaande voorbereidingsperiode door het jaar heen. Daarom hebben we als organisatie unaniem besloten om per direct te stoppen met de organisatie. Dat dit geen eenvoudige beslissing is geweest mag jullie allen wel duidelijk zijn”, aldus organiator Hans van der Hijden.

Bronnen:
– Hans van der Hijden
Dolphin Triathlon Nuenen