Parcoursen triathlon Maastricht bekend

Fietsparcours MaastrichtMAASTRICHT – Over een maand vindt in en om het pittoreske stadscentrum van Maastricht de eerste editie van de triathlon van Maastricht plaats. De wedstrijd is – alhoewel het dus een eerste editie betreft – al meteen aangewezen als NK Sprint voor de masters. Vandaag maakte de organisatie de parcoursen bekend.

Gezwommen gaat worden in de Pietersplas, aan de zuidoostkant van Maastricht. Voor de sprintwedstrijd en de wedstrijd voor paratriatleten op zaterdag 21 september is er een fietsparcours uitgezet aan de oostoever van de Maas dat langs het Academisch Medisch Centrum Maastricht, het MECC en het Gouvernementsgebouw (het Limburgse provinciehuis) voert om terug te keren naar de Pietersplas. Het lopen op zaterdag is een heen-en-weer parcours naar het Gouvernementsgebouw en terug.

Voor het NK Masters en de triathlon over de Olympische afstand op zondag 22 september wordt ook het stadscentrum aangedaan. Hier volgen de deelnemers op de fiets eerst de Maasoever langs het Gouvernementsgebouw en het Bonnefantenmuseum, om vervolgens via de overbekende Sint-Servaasbrug de Maas over te steken. Daarna volgt een aantal fietsronden van bijna 6 km om de Sint-Pietersberg heen. Het loopparcours is een ronde van 2,5 km door het Mgr. Nolenspark langs het riviertje de Jeker, langs het d’Artagnanmonument (de overbekende musketier uit het boek van Alexandre Dumas stierf in 1673 bij het beleg van Maastricht) en de Universiteit van Maastricht, met de finish op de Onze Lieve Vrouwewal. Voor volgend jaar is het de bedoeling dat men op het Vrijthof gaat finishen.

Naast de ‘gewone’ wedstrijden zal in Maastricht ook de ‘Battle of the Coaches’ gestreden worden: alle trainers van de NTB zullen de strijd tegen elkaar en andere triathlontrainers oppakken. Hiervoor is een apart klassement en aparte prijsuitreiking georganiseerd. In de paratriathlonserie zal de volledige nationale selectie aanwezig zijn. Eerder meldde de organisatie al dat alle deelnemers aan de Eredivisie-wedstrijd eerder in Stein gratis kunnen deelnemen aan de OD-triathlon van Maastricht op zondag, dus de kans dat de wedstrijd straks een zeer sterk startveld kent is bijzonder groot.

Bronnen:
– Ruud de Haan
Triathlon Limburg