Vasseur en Wassink winnen in Oud- Gastel

OUD-GASTEL – De Verwer en Janssen West-Brabant triathlon in Oud-Gastel, de ‘thuiswedstrijd’ van triathlonspeaker Wim van den Broek, werd zaterdag een prooi voor Remy Vasseur en Sandra Wassink. Zonder de beloofde snelweg in het fietsparcours – daarvoor kwam uiteindelijk toch de toestemming niet rond. Maar daarentegen maakte de stevige wind die over het fietsparcours joeg de wedstrijd over de incourante 1/3e afstand hard en selectief.

De thuisfavorieten Gerbert van den Biggelaar en Rob Musters verlieten als eerste de Roosendaalse Vliet, op ruime een minuut pas gevolgd door Bert Flier, Richard de Groot en Vasseur. Weer daar zo’n vijftien seconden achter volgde Chris Brands, maar die had duidelijk de juiste brandstof getankt, gelet op het feit dat hij iedereen vervolgens ruim zoek fietste. In de drie ronden wist hij maar liefst twee volle minuten op Van den Biggelaar en Vasseur te winnen. Maar daarna ging de beurt toch over naar de hardlopers. Vasseur stoomde in de eerste ronde op naar de kop, maar daarachter was de opmars van Flier des te imposanter. De man uit Barendrecht was nagenoeg gelijktijdig met Musters op bijna twee minuten achterstand op Vasseur en bijna vier op Brands van de fiets gekomen, maar wist uiteindelijk Vasseur nog tot op een ruime halve minuut te naderen. Het loopparcours was voor de viervoudig Nederlands kampioen uiteindelijk te kort.

Bij de vrouwen gaf Cora Vlot nog enig tegenspel aan Sandra Wassink. Laatstgenoemde kwam op ruime voorsprong op de rest van het vrouwenveld uit het water, maar Vlot wist de twee minuten averij in de 60km fietsen weg te werken om met een kleine halve minuut voorsprong aan het lopen te beginnen. Wassink trok vervolgens met de snelste looptijd de wedstrijd wederom naar zich toe. May Kerstens kon Vlot niet meer bedreigen en finishte als derde.

In de tien minuten later gestarte 1eDivisie-wedstrijd was Roeland Smits de snelste; sterker nog, hij zette uiteindelijk een snellere tijd op de klokken als de winnaar in de individuele wedstrijd. Evenwel werd zijn team van NSTV Trion uit Nijmegen tweede in de eindrangschikking. De mannen van DSZ Wave uit Delft presteerden net even beter en pakten deze derde manche van de 1eDivisie.
Bij de vrouwen ging de winst nipt naar het team van Hellas uit Utrecht, ten koste van het team van DTC uit Heerhugowaard.

UITSLAGEN 
TRIATHLON OUD-GASTEL
(630Z - 60F - 13L)

MANNEN ----------------------------------
 1 Remy Vasseur        2:38:33	 
 2 Bert Flier         2:39:07 M40
 3 Gerbert van den Biggelaar 2:39:20	 
 4 Richard de Groot      2:40:30 M40
 5 Chris Brands        2:40:47 M40
 6 Rob Musters        2:41:43	 
 7 René Vosters        2:45:22	 
 8 Huub van Noorden      2:47:05	 
 9 Frederik Van Crombrugge  2:47:49	 
10 Carlo van den Bergh	   2:48:07 M40
	 
VROUWEN ---------------------------------
 1 Sandra Wassink       3:01:57	
 2 Cora Vlot         3:04:27 V40
 3 May Kerstens        3:08:11
 4 Patricia Goossens     3:32:13	 
 5 Carin van den Dries    3:33:15 V50
 6 Maryvonne van den Berg   3:38:11	 
 7 Thea Segeren        3:45:06 V40
 8 Mariska Lagerweij     3:47:09 V40