Wouter Kegge en Ruth van der Meijden het snelst in Hilversum

HILVERSUM – Vorig jaar nog vierde, maar vandaag was Wouter Kegge de overtuigende winnaar bij de TVH-duathlon van Hilversum. Met een nieuw parcoursrecord van in de 54 minuten verwees hij Erik-Simon Strijk en Michel van de Wall, de winnaar van de vorige editie, naar de tweede en derde plaats. De soepel lopende Kegge kwam blijkbaar fit terug van een recente trainingsstage met de Nederlandse duathlonselectie in Portugal. In de eerste van de vier ronden lopen over het onverharde en van twee pittige klimmetjes voorziene loopparcours sloeg Kegge reeds een klein gaatje dat telkens iets groter werd. Bij het fietsen slaagde hij erin zijn voorsprong te behouden, ondanks een jagende groep atleten achter hem. Hieruit bleek Erik-Simon Strijk uiteindelijk de sterkste.

Meervoudig Nederlands duathlonkampioen Armand van der Smissen, nog overall winnaar van 2007, 2008 en 2009 van deze altijd zeer sterk bezette wedstrijd, won de aparte masters-serie die enkele uren eerder van start ging.

Bij de dames was regerende Europees Kampioen duathlon Ruth van der Meijden een maatje te groot voor de concurrentie en leidde van start tot finish. Met haar recente nationale titel op de offroad duathlon bevestigde May Kerstens haar vom met een 2e plaats. De atlete, net als Kegge uitkomend voor Triathlon Vereniging Hellas uit Utrecht, werd gevolgd door aanstormend talent Monique Burger uit Arnhem.

UITSLAGEN 
DUATHLON HILVERSUM
(5,5L - 20F - 2,7L)

MANNEN ---------------------------------
 1 Wouter Kegge       54.28 
 2 Erik-Simon Strijk     54.44 
 3 Maikel Zuijderhoudt    54.46 
 4 Michel van de Wall    55.00
 5 Cees Colijn        55.07
 6 John van der Vlies    55.21 
 7 Juul van de Kruijs    55.33 
 8 Anton Kooijman      55.34
 9 Armand van der Smissen  55.49 H40
10 Erik van der Heijden   56.02
 
VROUWEN --------------------------------
 1 Ruth van der Meijden   59.59 
 2 May Kerstens      1.00.48
 3 Monique Burger     1.02.12
 4 Jolien Janssen     1.03.33
 5 Anne Zijderveld     1.05.50 
Bronnen:
Bart van der Wal
Wim van den Broek, NTB-Persdienst
TVH Duathlon Hilversum<