Valkenburg 2011: Golsteyn en Van der Mast

VILT/VALKENBURG – Onder schitterende weersomstandigheden vond zaterdag de derde editie plaats van de cross-triathlon in Valkenburg aan de Geul. In het Polferbos (tussen Valkenburg en Vilt) en de Bergse Heide (tussen Vilt en Berg) was een uitdagend heuvelachtig parcours uitgezet. Door de regenval van vrijdagavond en zaterdagochtend werd zowel het loopparcours als fietsparcours loodzwaar.

Tijdens het fietsen bouwde Wouter van der Mast uit Brasschaat aan zijn voorsprong. Deze voorsprong gaf hij niet meer af tijdens het lopen zodat de overwinning dit jaar weer naar België ging. Lars van der Eerden liep naar plaats twee, met kort daarachter Martijn Dekker.

Bij de vrouwen was het zeer spannend. Tijdens het fietsen was het Maud Golsteyn die aan de leiding ging, op korte afstand gevolgd door Rikka Vreeswijk-Kelja. Vlak voor de wissel naar het lopen kon Kelja het gat dichten waarna beide dames samen aan het loopparcours konden starten. Tijdens het afsluitende lopen kon Maud het verschil maken en de winst mee naar huis nemen.

UITSLAGEN 
CROSS TRIATHLON VALKENBURG
(5000ZL - 20MTB - 5L)

MANNEN ---------------------------------
 1 Wouter van der Mast  BEL 1:12:08
 2 Lars van der Eerden     1:16:23
 3 Martijn Dekker       1:16:45
 4 Jan de Henau      BEL 1:17:21
 5 Rob Kwaaitaal        1:21:59

VROUWEN --------------------------------
 1 Maud Golsteyn        1:23:29
 2 Riikka Vreeswijk-Kelja   1:25:23 
 3 Henriette Pepels      1:34:38
 4 Annette de Bot       1:45:12
 5 Marcia Jansen        1:51:48
Bronnen:
Frank Kerkhoffs
Cross Triathlon Valkenburg