IOC geeft zestien triatleten een ‘London 2012’ beurs

LAUSANNE (SUI) – Het Internationaal Olympisch Comité heeft via hun ‘Solidarity World Programme Fund’ zestien triatleten van een beurs voorzien ter ondersteuning van hun voorbereiding op de Spelen van Londen in 2012. De triatleten in kwestie zijn door hun bonden allemaal bestempeld als potentiële toppers, maar kunnen door hun bond onvoldoende ondersteund worden; vaak omdat het hier om relatief kleine nationale bonden gaat. Via deze beursen krijgen ook atleten van kleinere bonden meer kansen om zich te ontwikkelen tot wereldniveau. Het gaat in dit geval overigens niet alleen om atleten die zich nog moeten kwalificeren. Ook atleten als Barbara Riveros Diaz (Chili) en Aileen Morrison (Ierland) krijgen een beurs. Riveros Diaz verraste vorig jaar door de openingswedstrijd van de World Championships Series in Sydney te winnen. Morrison pakte in de WCS-triathlon van Hamburg vorig jaar een derde plaats.

Overige atleten die een beurs ontvangen, zijn Jason Wilson (Barbados), Vendula Frintova (Tsjechië), Elisabeth Bravo Iniguez (Equador), Elizabeth May (Luxemburg), Ryan Sissons (Nieuw-Zeeland), Richard Varga (Slowakije), Helle Frederiksen (Denemarken), Tyler Butterfield en Flora Duffy (Bermuda), Stojan Popovski (Macedonië), Leonardo Chacón Corrales (Costa Rica), Yuliya Yelistratova (Oekraïne), Abrahm Louw (Namibië) en Hervé Banti (Monaco).

Bronnen:
Paula Kim, ITU