ITU komt met stevige verhoging prijzenpotten

VANCOUVER (CAN) – De geldprijzen die in de World Champion Series te winnen zijn, zijn door de ITU dit jaar weer verder omhoog geschroefd. In totaal is er in de zeven wedstrijden en de bonuspot aan het eind van het jaar 1,65 miljoen dollar (ruwweg 1,2 miljoen euro) te verdelen. Voor de finalewedstrijd in Beijing kan er 250.000 dollar verdeeld worden onder de hoogst geklasseerden, bij alle andere wedstrijden is de prijzenpot ‘maar’ 150.000 dollar. De bonuspot die aan het eind van het jaar verdeeld wordt onder top-twintig in de serie bedraagt een half miljoen.

Naast deze super-prijzenpot maakte de ITU gisteren ook de samenstelling van hun 2011 ‘Gold Group’ bekend. De Gold Group bestaat uit twintig triatleten (tien mannen, tien vrouwen) die optreden als de atleet-ambassadeurs van de ITU. De atleten in de Gold Group worden jaarlijks gekozen op basis van de ITU-ranking en hun prestaties tijdens de Spelen. De Gold Group omvat dit jaar acht Olympische medailles en tien wereldtitels.

De mannen in de Gold Group zijn:
– Jan Frodeno (GER)
– Simon Whitfield (CAN)
– Bevan Docherty (NZL)
– Javier Gomez (ESP)
– Steffen Justus (GER)
– Brad Kahlefeldt (AUS)
– Joao Silva (POR; nieuw dit jaar)
– Alistair Brownlee (GBR)
– Sven Riederer (SUI; nieuw dit jaar)
– Alexander Brukhankov (RUS)

De vrouwen:
– Emma Snowsill (AUS)
– Emma Moffatt (AUS)
– Nicola Spirig (SUI)
– Lisa Norden (SWE)
– Helen Jenkins (GBR)
– Paula Findlay (CAN; nieuw dit jaar)
– Andrea Hewitt (NZL)
– Kate Roberts (RSA; nieuw dit jaar)
– Vicky Holland (GBR; nieuw dit jaar)
– Mariko Adachi (JPN)