Nederlandse selectie komende maanden in Nieuw-Zeeland

NIEUWEGEIN / CHRISTCHURCH (NZL) – De triathlonselectie voor de Olympische Spelen van 2012 verblijft de komende viereneenhalve maand in Nieuw-Zeeland. De atleten bereiden zich onder leiding van bondscoach John Hellemans in Christchurch voor op het komende seizoen. “We zijn er intensief mee bezig geweest. Het betekent wel wat als je zo lang van huis bent en met zeven atleten in één huis woont. Maar iedereen is met overgave dit traject ingegaan”, zegt NTB technisch directeur Adrie Berk.

Foto: De Nederlandse ploeg bij John en Ien Hellemans thuis.

Rachel Klamer, Lisa Mensink, Neiske Becks, Maaike Caelers, Sarissa de Vries en Youri Severin zijn inmiddels aangekomen in Christchurch. Jan van Berkel zal later bij het team aansluiten. Helaas was de aankomst niet geheel zonder strubbelingen; de bagage bleek zoek. Gelukkig hadden ze bijna allemaal hun zwempakken in de handbagage zodat ze diezelfde middag direct wel al aan de slag konden in het zwembad.

De uitvalsbasis voor de Nederlandse atleten is het QE2 Sport Stadium dat is uitgerust met een 50- meterzwembad en een atletiekbaan. De Nederlandse triatleten zijn lange trainingskampen in het buitenland gedurende de winter wel gewend, zegt Berk. “In Nederland kun je in de winter vaak niet op een goede manier trainen. Andere jaren gingen we wel vier, vijf weken naar Zuid-Afrika. Nu komt Nieuw-Zeeland goed uit, omdat de eerste wereldbekerwedstrijden van het seizoen in Australië en Japan plaatsvinden”, aldus Berk. Bovendien is bondscoach Hellemans thuis in Nieuw-Zeeland. De voormalig triatleet en sportarts woont en werkt er al meer dan dertig jaar.

Bronnen:
ANP
Ien Hellemans